Varietats de raïm

MACABEO

El macabeo és una varietat blanca, tradicional del Penedès, és un cep de brotació tardana i de maduració primerenca. Ës sensible al mildiu , a l’oidi i a la podridura.

Els raïms són molt grans, ramificats i compactes, el gra és rodo de tamany mitja de color daurat i pell bastant gruixuda, amb gust dolç.

El vi obtingut amb aquesta varietat és de color pàlid amb gust a fruita, aromàtic, molt equilibrat i d’una graduació entre 9 i 11 graus i acidessa mitjana.

S’utilitza per al cupatge del cava.

XAREL·LO

El Xarel·lo és una varietat blanca, tradicional del Penedès, és un cep de brotació primerenca, sensible a les gelades i al mildiu.

El raïm és de gra rodó menut i atapeït.

El vi obtingut amb aquesta varietat és aromàtic i equilibrat amb una graduació al voltant dels 11º.

S’utilitza per al cupatge del cava al qual aporta cos i estructura.

PARELLADA

La parellada és una varietat blanca, tradicional del Penedès, és un cep de maduració tardana i molt productiva.

La més fina i delicada de las varietats tradicionals blanques de Catalunya.

Quan es conrea en microclimes frescos de muntanya produeix blancs aromàtics secs molt lleugers i amb aromes a fruites delicades.

S’utilitza per al cupatge del cava, al qual aporta finesa, frescor i aroma.

El vi de parellada és suau, lleuger i de baixa graduació. Resisteix poc el pas del temps i s’ha de consumir jove.

CABERNET SAUVIGNON

El Cabernet Sauvignon és una varietat de raïm negre, es conrea des de fa uns anys al Penedès i la seva procedencia és de la regio francesa de Bordeus.

Varietat vigorosa de maduració bastant tardana, els raïms són petits amb gra rodó, pell gruixuda i amb coloració negre molt intensa.

El vi procedent del Cabernet Sauvignon és de color intens, rica en tanins, aromes fruitals complexes, d’estructura elegant i amb bon comportament en l’envelliment.

MERLOT

El Merlot és una varietat de raïm negre procedent de la regió francesa de Burdeos que s’ha implantat al Penedès.

Varietat de brotació primerenca, els raïms són de tamany mitja i poc espesos amb grans petits de color negre-blavos intens i pell gruixuda.

El vi obtingut amb la varietat Merlot és de graduació mitjana, aromàtic i color intens, envelleix rapidament.

MUSCAT DE FRONTIGNAC

El Muscat de Frontignac és una varietat de raïm blanc, originari de l’Alsacia.

Els ceps d’aquesta varietat són vigorosos de brotació primerenca i alta productivitat. Els raïms són de tamany mitja i força compactes, de gra petit i en forma d’el·lipse.

Aquesta varietat s’utilitza per a vins dolços, licorosos i blancs secs. Els vins obtinguts són de graduació mitjana-alta, aromàtics, afruitats i frescos.

Verema